Biz Kimiz?
Diversity Farklılık Derneği’mizi Tanıyalım
Derneğimiz, 2000’li yıllarda Afrika’ya giden birkaç kişinin gönüllülük faaliyetleriyle ilk çalışmalarına başlamıştır. 2004 yılında Somali, Kenya ve Çad’da meydana gelen ağır kuraklık sebebiyle binlerce insanın hayatını kaybetmesi sonucu gönüllülüğü, bir yardım kuruluşuna dönüştürme ihtiyacı oluşmuştur. Gönüllülük faaliyetleri, 2011 yılında Diversity Farklılık Derneği adını alarak ‘daha aydınlık bir dünya’ sloganıyla kurumsallaşan çalışmalar sayesinde; İstanbul merkezli olarak kısa sürede 3 kıtada 112 ülke ve bölgeye insani yardımlar ulaştıran bir dernek haline gelmiştir.
Diversity Farklılık Derneği, 2011’den beri öncelikli olarak Afrika ülkelerindeki sürdürülebilir sosyal faaliyetlere odaklanmıştır. Hayırseverlerin destekleriyle oluşturulan 7 sürdürülebilir proje ile yıl içine yayılan organizasyonlarla ihtiyaç sahibi ülke ve bölgelerde ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları giderilmektedir. Bunun yanında doğal afet, salgın hastalık, savaşlar, kuraklık gibi acil insani yardım programlarına aktif olarak katılıp insanlar arasında herhangi bir ayrım gözetmeksizin ihtiyaca ve ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışılmaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti Dernekler Kanunu uyarınca yükümlülükleri yerine getiren derneğimiz, ülkemiz dışına yönelik çalışmalarını da uluslararası hukuka uygun olarak sürdürmektedir.
2014 yılı itibariyle İstanbul Ümraniye’de ihtiyaçlarına yönelik kendi binasına kavuşan Diversity Farklılık Derneği her yaştan, her kesimden gönüllüler ile daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşacak faaliyetlerde bulunmak üzere projeler geliştirmeye ve kurumsallaşmaya devam etmektedir.
2018 yılı itibariyle Afrika Kıtası’nda 41 ülkede gerek temsilcilikleri gerekse gönüllüleriyle ihtiyacın olduğu yere doğru zamanda, doğru yerde doğru yardım ulaştırılmaya çalışılmaktadır. Bağışların derneğimize ulaşmasından ihtiyaç sahibinin kendisine ulaşmasına kadar her aşama kontrolümüz altındadır.
Uluslararası yardım kuruluşlarının çalışma standartlarını kısa sürede tamamlayan derneğimiz yerindeliklik yardım prensibiyle hareket etmektedir. Sürdürülebilir olmak için eğitim çalışmalarına öncelik veren derneğimiz çevresine örnek olacak güzel ahlaklı, ufku geniş yeni nesillerin yetişmesine destek olmaya ağırlık verilmiştir. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ülkelerde yetimhaneler kurulmuş yerel derneklerle ortak projeler oluşturularak dünyanın farklı yerlerinden gönüllüler görevlendirilmiştir.
Yetimhanelerde yetişen öğrencilere üniversiteye uzanan eğitim seviyelerine ek olarak mesleki ve sosyal yönden gelişmelerine destek verilmektedir. Bulunan ülkenin şartlarının ve imkanlarına göre planlanan bu aktivitelerden bazıları şu şekilde; yeşil dünya projesi kapsamında, yeşil tarım bahçeleri ile modern tarım teknikleri öğretilmektedir. Dikiş nakış, yemek ve okuma yazma kursları da ücretsiz olarak mesleki yönden gelişmeleri sağlanmaktadır. Bu sayede sadece kendileri için değil çevreleri için de fayda sağlanmaları hedeflenmektedir.
Vizyonumuz 2021 yılına kadar her bir projemizi Sahra Altı Afrika’nın tüm ihtiyaç sahibi bölgelerinde uygulamış olmak ve yetimhanelerimizde yetişen çocukların kendi mesleklerini edinmiş olarak çevrelerine örnek insanlar olmaları. Açılan su kuyularımızın çalışır vaziyette olması ve yetimhaneler başta olmak üzere desteklediğimiz eğitim binalarımızın tamamının akıllı binalara dönüşerek bulundukları bölgenin enerjisini üretmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Çalışma prensiplerimizi kalite standartlarına uyarlayarak ISO9001 kalite belgesi için gerekli çalışmalar yapılmıştır.
Derneğimiz Hakkında Sık Sorulan Sorular
Diversity Ne Demek?
Diversity, ingilizce bir kelime olup “farklılık, çeşitlilik” anlamına gelmektedir. Derneğimiz, uluslar arası bir kurum olduğu ve kurulduğu günden bugüne Afrika kıtasında bulunan farklı kültürdeki insanlara elini uzattığı için bu ismi kullanmıştır.
Diversity Farklılık Derneği Kimdir?
Derneğimiz, 2000’li yıllarda Afrika’ya giden birkaç kişinin gönüllülük faaliyetleriyle ilk çalışmalarına başlamıştır. 2004 yılında Somali, Kenya ve Çad’da meydana gelen ağır kuraklık sebebiyle binlerce insanın hayatını kaybetmesi sonucu gönüllülüğü, bir yardım kuruluşuna dönüştürme ihtiyacı oluşmuştur. Gönüllülük faaliyetleri, 2011 yılında Diversity Farklılık Derneği adını alarak ‘daha aydınlık bir dünya’ sloganıyla kurumsallaşmıştır.