2024 Vacip Kurban Organizasyonu Tamamlandı

Diversity Farklılık Derneği olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nı Afrika’nın çeşitli bölgelerinde ihtiyaç sahipleriyle birlikte geçirdik. Amacımız, yoksulluğun pençesinde yaşam mücadelesi veren insanlara destek olmak ve bayramın manevi değerini en uzak köşelere kadar ulaştırmaktı. Bu doğrultuda, Senegal, Gana, Gine, Burkina Faso, Togo, Benin, Nijerya, Nijer, Mali ve Tanzanya’da kurban kesimi ve dağıtımı faaliyetlerimizi büyük bir titizlikle gerçekleştirdik.

Hazırlık Süreci

Her bir sürecin takibini titizlikle sağlamak için aylar öncesinden hazırlıklara başladık. Yerel partner kuruluşlarımızla iş birliği yaparak, kurban kesimi ve dağıtımının gerçekleşeceği bölgelerde detaylı ihtiyaç analizleri yaptık. Bu analizler doğrultusunda, en fazla ihtiyaç duyulan bölgelere öncelik verdik ve kurbanların kesim yerlerini belirledik.

Kurban Kesimi

Kurban kesim işlemlerimiz, bayramın ilk gününden itibaren başladı ve dini vecibelere uygun olarak, hijyen kurallarına riayet edilerek gerçekleştirildi. Kesim işlemlerinde, her bir kurbanın doğru ve eksiksiz bir şekilde kaydedilmesi için özel ekipler oluşturduk. Bu ekipler, hem kurban sahipleri adına dualar etti hem de kesim sürecinin her aşamasında özenle çalıştı. Kurbanlık hayvanların seçimi ve kesimi, İslami kurallara uygun şekilde yapıldı.

Dağıtım Süreci

Kurban etlerinin dağıtımı, kesim işlemleri tamamlandıktan hemen sonra başladı. İhtiyaç sahiplerine etlerin ulaştırılması için yerel partnerlerimizle koordineli olarak hareket ettik. Özellikle en yoksul ve ulaşılması zor bölgelerdeki insanlara öncelik verdik. Dağıtım esnasında, her bir ailenin etlerden eşit ve adil şekilde faydalanması için dikkatli bir planlama yaptık. Gittiğimiz her bölgede halkın sıcak ilgisiyle karşılandık, dualar ve teşekkürler aldık.

Sosyal ve Ekonomik Katkılar

Kurban Bayramı faaliyetlerimiz, sadece dini bir vecibenin yerine getirilmesi değil, aynı zamanda sosyal  katkılar da sağladı. Ayrıca, et dağıtımı sayesinde birçok aile, belki de yılın sadece bu döneminde et tüketme şansı buldu ve beslenme düzenlerinde geçici de olsa bir iyileşme yaşandı.

Gelecek Hedeflerimiz

Diversity Farklılık Derneği olarak, gelecekte de aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Amacımız, sadece Kurban Bayramı’nda değil, yılın her döneminde ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak, onların hayatlarına dokunmak ve umutlarını yeşertmek. Daha fazla insana ulaşmayı, daha fazla hayatı değiştirmeyi hedefliyoruz.

Teşekkür ve Dilekler

Bu vesileyle, Kurban Bayramı faaliyetlerimizde emeği geçen herkese en içten teşekkürlerimizi sunarız. Yapılan her bir bağış, ihtiyaç sahiplerine ulaşan bir el, onların yüzünde bir tebessüm oldu. Allah, hayırlarınızı kabul etsin, iyiliklerinizi kat kat artırarak geri dönmesini nasip etsin.

Bayramınız tekrardan mübarek olsun, nice bayramlarda birlikte olabilmek dileğiyle.

Saygılarımızla,